HERBESTEMMING DR. ARIËNSSCHOOL

DR ARIËNSSCHOOL

De Dr. Ariënsschool wordt voor het grootste deel behouden en gerestaureerd. Het deel dat gebombardeerd is geweest alsmede de aanbouw aan de oostgevel verkeren in slechte conditie en worden gesloopt. Dit maakt ruimte vrij voor een royale entree vanuit de binnenstad naar het Wemenpark, waarbij vanaf deze zijde het Badhuis, voor het eerst in de geschiedenis, ook zichtbaar wordt.
De nieuwe kopse gevel van de Dr. Ariënsschool is ontworpen met het idee dat deze naadloos aansluit bij de andere gevels, alsof het altijd zo is bedoeld. Alleen de aanwezige glazen pui, die de brede gang in de ‘school’ laat baden in het (zon)licht, wordt modern uitgevoerd.

In de Dr. Ariënsschool zullen 10 studio’s (loftachtige appartementen) worden gerealiseerd bestemd voor de verhuur. De studio’s zullen geschikt zijn voor bewoning door één- of twee persoons huishoudens.

 

De bestaande structuur met monumentale trappartij, gangen en klaslokalen blijft intact. Ook de fraaie betimmeringen rond de deuren en ramen laten we zoveel mogelijk origineel. In de bestaande hoge klaslokalen komt een woonkamer, open keuken, badkamer en berging. Een aantal studio’s zal worden uitgevoerd met een aparte slaapkamer en een aantal met een entresol, een verdiepingsvloer die in open verbinding staat met de woonkamer.

Door de hoge ruimtes met hoge ramen zal er een fraaie inspirerende woonomgeving ontstaan.
Op het terrein is er ruimte voor het parkeren van één auto. Een fietsenberging realiseren we op de begane grond van het naastgelegen badhuis.

Plattegrond

klik op een plattegrond om deze te vergroten

Top