HERBESTEMMING DR. ARIËNSSCHOOL

DR ARIËNSSCHOOL

De Dr. Ariënsschool is voor het grootste deel behouden en gerestaureerd. Het deel dat gebombardeerd is geweest, alsmede de aanbouw aan de oostgevel verkeerden in slechte conditie en zijn gesloopt. Dit maakt ruimte vrij voor een royale entree vanuit de binnenstad naar het Wemenpark, waarbij vanaf deze zijde het Badhuis, voor het eerst in de geschiedenis, ook zichtbaar is.
In de Dr. Ariënsschool zijn 10 loftwoningen en 2 penthouses gerealiseerd bestemd voor de verhuur. De loftwoningen zijn geschikt voor bewoning door één- of twee persoonshuishoudens.

Loftwoningen

Indeling:

Gang met meterkast, toilet met fonteintje, berging en deur naar open luxe keuken met zit-bargedeelte met de navolgende inbouw apparatuur (siemens); vaatwasser, oven, inductiekookplaat met ingebouwde recirculatie afzuiging. Vanuit de keuken een optrede naar de woonkamer met een vaste trap naar de entresol met slaapkamer en badkamer. Badkamer met inloopdouche, tweede toilet, wastafelmeubel met dubbele wastafel, spiegel en verlichting.

Faciliteiten in de woning

 • Airconditioning
 • Sonair ventilatiesysteem in combinatie met een afzuigsysteem, zorgt voor de toe- en afvoer van gefilterde lucht en dempt daarnaast het geluid van buiten.

Verwarming

 • Lage temperaturen vloerverwarming
 • Hoog rendement C.V. ketel, deze zorgt tevens voor warm water.

 

Algemeen

 • De entree van de appartementen komt aan de huidige achterzijde van de Ariensschool in de nieuw te realiseren straat; de Dr. Ariensstraat.Hier bevinden zich ook de postkasten.

De toegang tot het ver- en ontgrendelen van de hoofdentree gaat middels een elektronische paslezer.

 • In de hal bevinden zich naast het monumentale trappenhuis ook de lift naar de eerste en tweede verdieping.
 • C.V. installatie, liftinstallatie en mechanische afzuiging wordt onderhouden door verhuurder.
 • Conform het lift onderhoudscontract worden storingen in kantooruren geprepareerd. Er is géén onderhoudscontract voor buiten kantoortijden. Onverhoopte insluitingen worden uiteraard z.s.m. opgelost.
 • Filters voor Sonair ventilatiesysteem dienen 2x per jaar vervangen te worden. Daarnaast dienen de filters voor het Siemens recirculatie afzuigsysteem vervangen te worden. Kosten komen voor rekening van huurder.
 • Om eenheid te houden in het aanzicht van het historische gebouw, worden voor de loftwoningen uniforme raambekleding voorgeschreven. Voor de penthouses geldt dit niet.
 • De minimale huurperiode voor de loftwoningen/penthouses bedraagt 2 jaar.
 • Op de begane grond van het naastgelegen Badhuis is een royale fietsenberging. De fietsenberging heeft een eigen toegang voor huurders van een woning in de Dr. Ariënsschool. Echter, zolang het Badhuis nog niet gereed is, zullen we voorzien in een tijdelijke fietsenstalling.
 • Voor de Dr. Ariënsschool zijn 17 parkeerplaatsen gereserveerd, 12 parkeerplaatsen voor bewoners en 5 parkeerplaatsen voor bezoekers. Het is niet toegestaan om de bezoekersparkeerplaatsen voor uw eigen auto te gebruiken.

Het park - en daarmee ook de parkeerplaatsen - zullen in een later stadium opgeleverd worden. In de tussentijd zullen een aantal tijdelijk parkeerplaatsen worden gerealiseerd. De kosten voor een eigen parkeerplaats worden pas in rekening gebracht zodra de definitieve parkeerplaatsen opgeleverd zijn.

De Dr. Ariënsschool is een niet rokers gebouw. In de loftwoningen, penthouses en de algemene ruimtes is roken niet toegestaan.

De bestaande structuur met monumentale trappartij, gangen en klaslokalen zijn intact gebleven. Ook de fraaie betimmeringen rond de deuren en ramen zijn behouden gebleven. In de bestaande hoge klaslokalen komt een woonkamer, open keuken en berging. In de loftwoningen is een entresol gerealiseerd waar zich de slaap- en badkamer bevinden. Door de hoge ruimtes met hoge ramen is er een fraaie inspirerende woonomgeving ontstaan.
Op het terrein is er ruimte voor het parkeren van één auto. Een fietsenberging realiseren we op de begane grond van het naastgelegen badhuis.

Penthouses

Indeling:

Ruime gang met meterkast naar de hoofdslaapkamer, tweede kamer, badkamer, berging, woonkamer en keuken voorzien van de navolgende inbouw apparatuur (Siemens); vaatwasser, oven, inductiekookplaat met ingebouwde recirculatie afzuiging en koel-vriescombinatie. Grote open woonkamer met luxe keuken en ruimte voor een grote eettafel. Het balkon is bereikbaar vanuit de woonkamer. Het grootste penthouse heeft één extra (werk)kamer.

Faciliteiten in de woning

 • Airconditioning, in de woonkamer/keuken
 • Toevoer van verse lucht door middel van dak doorvoeren en rooster, afvoer via een afzuigsysteem.

Verwarming

 • Lage temperaturen vloerverwarming
 • Ventilatielucht warmtepomp deze zorgt voor de verwarming van de vloer. 180 liter boiler voor de warm water voorziening.
 • Zonnepanelen (per app. 5100 WP) – door de goede isolatie in combinatie met de zonnepanelen en de warmtepomp installatie zullen de energiekosten gering zijn.
 • De penthouses hebben geen gasaansluiting, derhalve ook geen kosten hiervoor.

Plattegrond

klik op een plattegrond om deze te vergroten.

De plattegronden, met name die van de penthouses, zijn op enkele punten gewijzigd ten opzichte van de onderstaande plattegronden. De keukens van de penthouses zijn in de hoek van de living gesitueerd.

Keuken impressies

Top