HET BADHUIS
29 LUXE APPARTEMENTEN OP TOPLOCATIE IN HENGELO
Het Badhuis is in zijn huidige vorm blijven bestaan. De fraaie oostgevel met stijlkenmerken van de Haagse school is goed zichtbaar geworden vanaf de Oldenzaalsestraat. Door de transparante tussenlaag, tussen de het bestaande Badhuis en de nieuw gebouwde verdiepingen erboven, zijn de contouren van het bestaande Badhuis goed zichtbaar gebleven en tevens geaccentueerd. De bestaande entree van het Badhuis met zijn gescheiden mannen en vrouwen ingang, doet dienst als prominente entree voor de appartementen die er boven liggen. Achter die voordeuren is een stijlvolle en enigszins voorname hal gerealiseerd met lift en trappenhuizen naar de bovengelegen verdiepingen. De oude nog in authentieke staat verkerende wachtruimtes worden hergebruikt, hier kan men bijvoorbeeld de post uit de brievenbus te halen.
De achterzijde van het Badhuis, de oostgevel, kent een iets eenvoudiger entree. Deze heeft dubbele deuren naar de voormalige gescheiden jongens en meisjes douche gelegenheden. Die entree wordt nu gebruikt als entree naar de (fietsen)bergingen.
Voor de opbouw van het Badhuis is gekozen voor een met het Badhuis harmoniserende architectuur. De transparante, in glas uitgevoerde, tussenverdieping geeft duidelijk de scheiding aan tussen oud en nieuw. De architectuur erboven verwijst in materiaalgebruik en gevelritme naar het Badhuis, terwijl de uitvoering van het metselwerk, de raampartijen en de transparante hoeken en balkons een duidelijk moderne interpretatie hebben mee gekregen.
Het resultaat is van een afstand herkenbare eye-catcher geworden, met de bij oude Hengeloërs zo herkenbare letters Badhuis trots op het gebouw prijkend. Op korte afstand vallen de fraaie details in de gevel en in het metselwerk op, hierdoor is een warm woongebouw ontstaan.