HERBESTEMMING BADHUIS

NIEUW... Alternatieve indeling voor appartement I

HET BADHUIS

29 LUXE APPARTEMENTEN OP TOPLOCATIE IN HENGELO

Het Badhuis zal in zijn huidige vorm blijven bestaan. De fraaie oostgevel met stijlkenmerken van de Haagse school, zal goed zichtbaar worden vanaf de Oldenzaalsestraat. Door de transparante tussenlaag, tussen de het bestaande badhuis en de nieuw te bouwen verdiepingen erboven, zullen de contouren van het bestaande Badhuis goed zichtbaar blijven en deze accentueren. De bestaande entree van het badhuis met zijn gescheiden mannen en vrouwen ingang zal dienst doen als prominente entree voor de appartementen die er boven liggen. Achter die voordeuren zullen we een stijlvolle en enigszins voorname hal realiseren met lift en trappenhuizen naar de bovengelegen verdiepingen. De oude nog in authentieke staat verkerende wachtruimtes worden hergebruikt, hier kan men bijvoorbeeld de post uit de brievenbus te halen.

De achterzijde van het Badhuis, de oostgevel, kent een iets eenvoudiger entree. Deze heeft dubbele deuren naar de voormalige gescheiden jongens en meisjes douche gelegenheden. Die entree zullen we nu gebruiken als entree naar de (fietsen)bergingen.

Voor de opbouw van het Badhuis is gekozen voor een met het Badhuis harmoniserende architectuur. De transparante, in glas uitgevoerde, tussenverdieping geeft duidelijk de scheiding aan tussen oud en nieuw. De architectuur erboven verwijst in materiaalgebruik en gevelritme naar het Badhuis, terwijl de uitvoering van het metselwerk, de raampartijen en de transparante hoeken en balkons een duidelijk moderne interpretatie hebben mee gekregen.

Het resultaat zal een van afstand herkenbare eyecatcher zijn, met de bij oude Hengeloërs zo herkenbare letters Badhuis trots op het gebouw prijkend. Op korte afstand zullen fraaie details in de gevel en in het metselwerk opvallen, waardoor een warm woongebouw ontstaat.

APPARTEMENTEN IN HET BADHUIS

De appartementen in het Badhuis zijn allen gebouwd rondom de centrale hal met (dubbel) trappenhuis en lift. Hierdoor hoeven geen grote afstanden afgelegd te worden om bij het eigen appartement te komen. In de centrale hal zal het torentje van het Badhuis natuurlijk daglicht brengen. De hal zal uitgevoerd worden met een fraaie lambrisering. Door de hoogte van de hal, de betimmering, moderne kroonluchter en fraaie trapopgang zal de hal enigszins voornaam, maar ook intiem overkomen. U zult het als een warm thuiskomen ervaren.

In de opbouw van het Badhuis worden verschillende appartementen gerealiseerd. De transparante tussenlaag zal met 3 appartementen worden uitgevoerd, in groottes variërend van 65 tot 100 m2. Deze etage kenmerkt zich door de grote glasoppervlakken, fraaie buitenruimtes en de eigenzinnige ruimtelijke indelingen. De volgende etages worden ingedeeld met 4 appartementen per bouwlaag. Het kleinste appartement heeft een oppervlak van ruim 80 m2 plus een geheel afsluitbare loggia van bijna 7 m2. De overige appartementen op deze etages zijn exclusief terras ca. 100 m2 groot.

De hoger gelegen etages zijn met 3 appartementen per laag ingedeeld. Hier variëren de groottes van appartementen van 100 tot 150 m2. Daarnaast zijn nagenoeg alle appartementen uitgevoerd met een zeer royaal en deels overdekt terras van circa 18 m2. Deze terrassen liggen allen goed op de zon, pal op het zuiden of het zuidwesten.

Aan de indeling van de appartementen is veel aandacht besteed. Zo kennen alle appartementen een praktische en fraaie indeling met mooie raampartijen. Het resultaat is een appartement met veel daglicht en een fraai uitzichten over Hengelo. De grote hoekramen in de woonkamer geven ook een fraai zicht op straatniveau. Uiteraard zijn alle moderne gemakken aanwezig. Een zeer complete badkamer, twee of drie slaapkamers en een ruime lichte woonkamer. In de keukens behoort een kookeiland veelal tot de mogelijkheden. De berging kent een aansluiting voor wasmachine en wasdroger. De grootste slaapkamers zijn ruim opgezet en uitgevoerd met inloopkast of veel ruimte voor kasten.

Op de hoogste etage zullen twee ruime penthouses worden gerealiseerd met bijzonder fraaie buitenruimtes .

Op de begane grond van het Badhuis treft u een eigen fietsenberging aan. Op het omliggende terrein is voor elk appartement één en voor een aantal appartementen plek voor twee auto’s.
Er zijn een beperkt aantal parkeerplekken voor bezoekers. Overige bezoekers kunnen parkeren op het tegenoverliggende parkeerterrein, Oldenzaalsestraat hoek Ir. Schefferlaan, of de parkeergarage Thiemsbrug.

Uiteraard wordt bij deze appartementen voldaan aan de laatste energie eisen. Dit is een combinatie van zware isolatie, HR ketels met het hoogste rendement, vloerverwarming en overige energiebesparende maatregelen. De appartementen krijgen een energielabel A++. Ook wordt voldaan aan de laatste geluidsnormen waardoor zelfs bij de appartementen aan de Oldenzaalsestraat een prettig en rustig binnenklimaat zal ontstaan.

Aan u de keuze. Wilt u een appartement met veel ruimte? Of is iets minder ruimte ook voldoende ? Wilt u zicht op de dynamiek van de Oldenzaalsestraat? Of juist het rustige uitzicht op het park? Een slechte keuze is daarbij niet te maken. Elk appartement is van hoog niveau en kent zijn eigen charme.

Top